Pazar, Aralık 13, 2009

RunMervRun

Hava delicesine soğuk ama ben gene de koşuyorum! Couch to 5K programının ilk haftasındayım. Bu programı takip eden girişimci ve hiç üşengeç olmayan insanlar, ne zaman yürüneceğini ne zaman koşulacağını anlatan müzikli podcastler hazırlamış. Biraz fazla elektronik ama idare ediyorum şimdilik. Bir de müziksiz olanı var ki, istediğim şarkıları bir şekilde kendim koyabiliyormuşum. Bunun için bir takım programlara ihtiyaç var, ilerleyen günlerde bu konuya eğilmeyi düşünüyorum. İlla ki teknolojik bir müzik olması gerekiyorsa Röyksopp, olsun değil mi?

Bir kaç gün önce yağmurlu bir günde koşmaya çıktım. Yağmur suyu ve ter saçlarımı ıslattı, nefes nefeseydim. İnanıyorum ki yavaş çekimde izlemiş olsanız, her adımımı attığımda saçlarımdan ve yüzümden ayrılan damlaları görebilirdiniz.

***

Yüksek lisans başvurum için yarın okula gidip referans mektubu almam gerekiyor. Zavallı İsveçliler, bizi de kendileri gibi hocalarıyla süper iletişime sahip insanlar zannediyorlar.

***

Amerika ne acaip ülke, kontrolden çıkmış bir deney gibi. Yapay yollardan kurulması, kızılderililer dışında kimsenin Amerikalı olmaması; yani sanki bir grup insan demişler ki, değişik milletlerden insanı buraya toplayalım bakalım ne çıkacak. Hani Das Experiment misali... Sonra ırkçılık ve saire. Kendi sorunlarını halledemeden, dur bakayım Orta Doğu'da ne kadar zararlı olabilirim diyerek sınırlarını denemesi...

***

You know ifadesini bizdeki anadın mı? olarak düşünmek hoşuma gidiyor. Amcam böyle konuşuyordu benim.