Cumartesi, Kasım 28, 2009

this is our last goodbye

Time Smoke-Free: 1 day, 13 hours, 46 minutes and 1 second
Cigarettes NOT smoked: 16
Lifetime Saved: 2 hours
Money Saved: $3.00

Bir hafta once bir aksam, sigara icmek icin alt kata inmeye usendim. Ertesi gun grip oldugumu farkettim, o gun de sigara icmeyeyim bari dedim. Aksama dogru, ascilikla ilgili bir film izledim. Yedigim seylerin tadlarini nasil da alamadigimi biliyordum zaten. Guzel ve degisik yemekler yapip sonra onlari afiyetle yemeyi dusledim o gece. Sonraki gunlerden bir aksam, atmadigim paketimden bir sigara kacirdim. Ertesi gun ise arkadaslarimla gorustum ve kahvemi icerken kalan sigaralarimi da ictim. Aksaminda ise sevgilimi aldatmisim gibi bir sucluluk duygusuyla uyumaya calistim. Sanirim o gece sigarayi biraktim.

QuitNet 'e girip bir profil yarattim. Genelde Kuzey Amerikali 40 yas ustu insanlar var burada. Bir tanesi 14 yasindan beri (35 yildir) sigara kullaniyor. Bu adamlar bile birakmissa ben 8 yillik ve son bir yildir sigarayi bir hayli azaltmis biri olarak kesinlikle birakabilirim diye dusunuyorum. Ozellikle 10 senedir sigara iciyorum gibi beyanatlarda bulunamayacak olmak bile buyuk motivasyon.

Su an (1,5 gun sonra) daha nikotin sakizima kavusamadigim icin acayip bir bosluk icindeyim. Hayatimin her kosesinde bir eksiklik varmis gibi. Mutsuz veya huzursuz degilim ama kesin bir eksiklik hissediyorum.

QuitNet'in benim icin guzel yani, insanlarin sigarayi biraktiktan sonra gunluklerine yazdiklari seyler. Ne zaman yoksunluk hissetsem -ki uyanik oldugum sonra 10 saattir 30 dakikadir bunun periyodu- QuitNet'e girip once ne kadar para biriktirdigime bakiyorum (aehahe, elbette), sonra da birkac tane uyenin gunluklerini okuyup kafami dagitiyorum.

Simdi hemen nobetci eczane bulup nikotin sakizima kavusmaliyim.

Yaklasik iki hafta sonra ise kosmaya baslayacagim. Bu apayri ve onemli bir kayit konusu, sonraya ertelensin. Fakat Mayis ayinda kisa bir kosuya katilabilirim zannediyorum.

Motivasyon, motivasyon, motivasyon...