Pazar, Kasım 22, 2009

(turkce) karaktersiz yazi

Bir gece buyuk bir heyecanla Napoleon'un odasina girip, kendisini uyandirmaya calismislar. Napoleon kalkmis, "Ne var ne oldu?" diye sormus. "Napoleon kalk, bilmemnereye saldiriyorlar" demisler. O da "Yahu ben de sinav var sandim." demis.

Zoraki gulumsemeler? Orda olmaniz lazimdi, cok komik aslinda.

Cuma gunu TOEFL sinavina girecektim. Daha once hic girmedigim ve cok pahali oldugu icin heyecan ve stres icindeydim. Oyle ki, en stresli oldugum zamanlar kendimi "5 saat sonra hersey bitmis olacak" gibi sacmaliklarla telkin etmeye calisirim. Cuma gunu de bu dereceye varmistim. Mecidiyekoy'deki Bilge Adam'a ulastim. Ilgili gorevli cok sevimsizdi, sinava gireceklerden ikisi bagirarak konusuyordu ama olsundu, kendime guveniyordum ve 5 saaat sonra hersey bitmis olacakti. Anlamaniz gerek, x saat sonra hersey bitmis olacak telkini asla yanilmaz. "Zaten hepimiz evrende kucucuk yaratiklariz, bu is gorusmesinin veya bu sinavin hic bir onemi yok" u saymazsak en kesin yontemdir.

Once 1 saat boyunca teknik aksaklik giderilsin diye bekledik. Sonra sinava alindik, bir turlu test ekrani acilmadi. (Bu arada ETS, gayet Explorer uzerinden calisan web tabanli bir uygulama ile test yapiyormus, ilgililere.) Sonra disari cikarildik. Orda hemen kucuk bir komunite olustu. Herkes kendi karakterine gore tepkiler vermeye basladi. Kotu espriler, aclik, havasizlik, kaygi icinde yogrulduk. Sinirlendik, bagirdik, gulduk. (Ben hicbirini yapmadim evet, hersey yoluna girsin, sinavima gireyim de hersey bitsin diye bir kosede bekledim.)

Daha 3 saat gecmisti, herseyin bitmis olmasi gerekmiyordu fakat bitmisti. Sinav belirsiz bir tarihe atildi. Donus yolunda aksirip tiksiran bir abiden de virus kaptim. Eve gelip saatlerce uyudum. Ertesi gun uyandigimda kesinlikle hasta olduguma kanaat getirdik.

Hala hersey bitmis degil. Bir toefl sinavi denemesinden, en guvendigim telkinimin nasil da ise yaramadigini anlayarak ve ne virusu oldugu belli olmayan bir virusle griplenerek cikmis oldum. Bunca goturusune ragmen, 48 saat sonra hala hersey bitmis degil.

Parlak Fikir: Ingilizce yeterliligimizi gostermek icin anadili Ingilizce olan insanlar bize kefil olsun. Cok fena bir rusvet olayi donebilir tabi, muhtemelen doner. Pek de parlak degilmis.